Díky tvarohu do sebe navíc dostanete dostatečnou porci bílkovin a kakaový prášek je zas důležitým pomocníkem při prevenci srdečních chorob. Proč si tedy neudělat radost a zároveň pomoct svému zdraví?
Co potřebujeme?
- čokoládový pudink
- nízkotučný tvaroh
- 0,5 litru nízkotučného mléka
- 2-3 čajové lžičky kvalitního kakaového prášku (podle chuti)
- 3 lžíce cukru nebo medu
Jak na to?
Úplně jednoduše. Na začátek uvaříme normálním způsobem pudink, přidáme do něj navíc kakaový prášek. Jakmile je hotový, necháme chvíli vychladnout. Pravidelně mícháme, aby nevznikl škraloup! Když pudink trochu vychladne, postupně vmícháváme tvaroh. Postupně z toho důvodu, že celý tvaroh by se nám hůře rozmíchal. No a to je celé "kouzlo".
Rozmíchaný dezert nalijeme do menších misek nebo hrnků a necháme vychladnout. Nejlépe pak chutná druhý den vychlazený v lednici.
Dobrou chuť!