Co potřebujeme?
- 1 hlávka květáku
- 6 vajec
- 1/3 hrnku majonézy
- 3 lžíce hořčice
- 3 lžíce čalamády (nebo nakládané zeleniny)
- 1 lžíce cibule nasekané na jemno
- Sůl
- Pepř
Jak na to?
Květák očistíme, propláchneme a rozdělíme na růžičky. Dáme do změknutí do páry nebo uvaříme. Poté rozdělíme na malé kousky.
Vejce uvaříme natvrdo, poté očistíme od skořápky a oddělíme bílky a žloutky. Žloutky rozdrobíme na jemno, zatímco bílky nasekáme na menší kousky.
V míse poté smícháme všechny přísady, salát ozdobíme petrželkou a přes noc necháme odležet v lednici. Studený květákový salát pak podáváme k masu jako přílohu nebo si ho vychutnáme jen tak. Je vynikající a jak jsme zmínili na začátku, obsahuje desetkrát méně sacharidů než srovnatelný bramborový salát.