Co budeme potřebovat?
- 300g rýže
- 1l polotučného mléka
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
Jak na to?
Recept je opravdu rychlovka a vůbec se nemusíte bát množství. Mléčnou rýži můžete jíst i studenou druhý den. Připravit si ji tedy na snídani je ideální nápad. Ale teď už vzhůru do vaření.
Do rendlíku nasypeme rýži, kterou jsme nepromývali. Zalijeme mlékem, přidáme cukr, skořici a necháme pomalu vařit, dokud není rýže měkká. Obyvklá doba vaření je 25-30 minut. Část mléka se odpaří a zbyde pouze kaše. Pokud je třeba, klidně ji opět nařeďte mlékem.
Mléčnou rýži podáváme samotnou, posypanou skořicí a nebo obloženou porcí ovoce, které ale můžeme i částečně do rýže zamíchat.
Dobrou chuť!