Co budeme potřebovat?
- 1kg Vepřová pečeně v celku
- 1 - 2x Zelené jablko
- 1 - 2x Cibule
- 3 Stroužky česneku
- Sůl
- Drcený kmín
- Pepř
- Olej
Jak na to?
Příprava je opravda jednoduchá i když nám zabere více než jeden den. Maso necháme vcelku, osolíme, okořeníme mletým kmínem a pepřem a položíme do hrnce. Potřebe rozetřeným česnekem a poklademe na půlkolečka nakrájenou cibulí. Občas přidáme i na měsíček nakrájené jablko. Maso potřebuje svůj čas a tak je nyní ideální dát jej do lednice na den odpočinout. Stačí si tuto snadnou přípravu udělat večer před vařením a pak druhý den již máme vše připraveno.
Druhý den maso polejeme olejeme a přikryté pečeme cca 40 minut. Velmi dobrá varianta je pečící sáček, který uchová maso krásně šťavnaté. Po 4é minutách maso odryjeme necháme zrůžovět nejprve z jedné strany, pak i druhé.
Máme hotovo, nyní už stačí servírovat například s kaší, nebo jen zeleninou.
Dobrou chuť!