K podzimu neodmyslitelně patří i kysané zelí. Právě to obsahuje pořádnou dávku vitamínu C, který tělu přes zimní měsíce může chybět. V minulosti, kdy naši předci nemohli nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu po celý rok, bylo kysané zelí skvělou alternativou. A je i dnes, třeba právě v podobě zelných bramboráků nebo, chcete-li, placiček.
Co potřebujeme?
• 0,5 kg kysaného zelí
• 3 polévkové lžíce hladké mouky
• 2 větší vejce
• olej
Na dochucení:
• Sůl
• 3 stroužky česneku
• Kmín
• Majoránka
Jak na to?
Stroužky česneku oloupeme a připravíme na prolisování.
Z kysaného zelí necháme odkapat vodu a nakrájíme ho na menší kousky. V míse smícháme s hladkou moukou, přidáme vejce, prolisujeme česnek a dochutíme majoránkou a solí. Mouky přidáme tolik, aby šly snadno dělat placičky.
Zelné placičky pak na oleji osmažíme z obou stran do zlatova.
Dobrou chuť!