Co budeme potřebovat?
- 1 stroužek česneku
- 1/2 červené cibule
- 3 rajčata
- 1/2 salátové okurky
- olivocý olej
- vinný ocet
- sůl
- pepř
- bazalka
Jak na to?
I když, podle ingrediencí, jde spíše o letní polévku, není důvod si ji nepřipravit i teď v zimě. postup je snadný a zvládne je i dítě. Rajčata oloupeme, což uděláme tak, že je na vrcholu nařízneme do kříže a ponoříme na chvilku do horké vody. Jakmile se začne slupka ovolňovat, vytáhneme rajčata a zchladíme studenou vodou, Pak už půjde slupka dolů skoro sama.
Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky a stranou si necháme jen část okurky. Vše smícháme a zelejem olivovám olejem. Připravenou zeleninu rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a zejména bazalkou. V závěru přidáme trochu salátové okurky, kterou nastrouháme opravdu na jemno.
Podávat můžeme s opečeným chlebem a především řádně vychlazené. ideální je, pokud polévku necháte cca půl dne rozležet a nahoru dáte těsně před servírováním dozdobíme snítkou čerstvé bazalky.
Dobrou chuť!