Co budeme potřebovat?
- 4 středně velké cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 4-5 strouřků česneku
- strouhaný parmezán
- sůl
- pepř
Jak na to?
Cuketové hranolky vám rozhodně nevezmou víc času než-li obyčejné. Jsou rychlé, dobré, ale především dietnější. Troubu si předehřejte na 190°C a mezitím si připravíme hranolky. Cuketu omyjeme a rozdělíme podélně na pásy přibližně 1,5cm tlusté, ty pak nakrájíme na hranolky zase přibližně 1,5cm tlusté. Délku hranolek si zvolíme sami.
V isce si smícháme veškeré ingredience mimo parmezánu. Cukety obalíme ve směsi a rozprostřeme na plech. Posypeme parmezánem tak aby na každé hranolce byla vrstva. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 10minut v horné části trouby, aby zezlátl parmezán. případně je můžeme mírně zagrilovat, těsně před dopečením.
Nejlepší je podávat ještě teplé. Dobrou chuť!