Co potřebujeme?
- 0,5 kg zelí
- 2 cibule
- uzené maso a klobása v poměru, který máte rádi
- mletá sladká paprika
- 250 g zakysaná smetana
- mouka na zahuštění
- olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak si nakrájíme maso a klobásu. Cibulku osmažíme v hrnci dozlatova, pak přidáme maso a také lehce osmahneme. Pak už jen podlijeme vodou a přidáme kysané zelí.
Cibuli očistíme a nasekám. Cibuli usmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso (nejlépe z krku) a na kostičky nakrájenou klobásku nebo salám. Maso osmahneme a podlijeme vodou.
Přidáme zelí, okořeníme a necháme vařit do změknutí. Nakonec přidáme brambory nakrájené na kousky a povaříme posledních cca 10 minut. Zahustíme jíškou, přidáme smetanu a máme hotovo.
Zelňačka výborně chutná samotná nebo třeba s chlebem.
Nechte si chutnat!