Co potřebujeme?
- Cuketu
- Sůl
- Pepř
- Česnek
- Koření nebo bylinky podle své chuti
- Olej
Jak na to?
Ani dnes nestrávíme s přípravou této dietní přílohy moc času. Není třeba, dobře nakořeněná cuketa nepotřebuje zdlouhavé přípravy.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na stejně velké hranolky. Ty už pak jen osolíme, opepříme a podle chuti dokořeníme. Cuketové hranolky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek nakrájíme na drobné kousky a jimi pak posypeme hranolky. Úplně nakonec lehce zakápneme olejem.
V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme cca 20 minut. Nesmíme zapomenout cuketové hranolky přibližně v polovině pečení obrátit, aby se opekly ze všech stran.
Pečené cuketové hranolky můžeme podávat jako přílohu k jídlu (výborné jsou k masům) nebo jako chuťovku samotné nebo s nějakým lehkým dresinkem.
Dobrou chuť!