Co potřebujeme?
- 250 g dýně hokkaido
- 500 g tvarohu
- 200 g sýru typu žervé (my použili Lučinu)
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžíce javorového sirupu
- 250 g celozrnných sušenek
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 čajovou lžičku skořice
Jak na to?
Celková příprava nám zabere cca 10 minut, pečení pak další hodinu.
Dýni nakrájejte na menší kousky a dejte povařit, aby změkla. Mezitím si připravte formu, do které cheesecake dáte a vyložte ji pečícím papírem. Sušenky rozdrobte nebo nasekejte v domácím mixéru nadrobno. Máslo nechte rozpustit a vmíchejte do sušenek. Touto směsí pak vyplňte dno formy, nebojte se natlačit ji pořádně na dno, aby získala pevnost.
V míse smíchejte tvaroh, lučinu, vejce, cukr, sůl a javorový sirup. Našlehejte ručním šlehačem nebo alespoň vidličkou.
Další recepty také v našem dýňovém speciálu
Jakmile dýně změkne, slijte vodu a dýni rozmixujte na pyré. Poté, co trochu vychladne, ho přimíchejte k tvarohu. Dochuťte podle sebe skořicí a pořádně promíchejte. Nakonec směs nalijte do formy, kterou máte přichystanou a povrch zahlaďte.
Dýňový cheesecake pečte na 160 stupňů cca hodinu, než povrch začne zlátnout. Poté ho vyndejte a nechte vychladnout.
Hotovo! Můžete podávat vynikající zákusek. Pokud zbyde, nechte ho vychladit v lednici. Chlazený totiž chutná ještě lépe. Nechte si chutnat!
O dýni víme všechno, a vy?
Víte, že dýně má i pozitivní účinky na lidské zdraví? A že si je zachovává i když ji uvaříte? Pokud ne, zkuste se podívat do našeho článku, kde píšeme o dýni a jejich účincích na zdraví víc.