Takto jednoduchý recept jsme tu ještě neměli. I když jsme na snadné recepty specialisté, protože kdo by rád stál u plotny celé dny, tento trumfne všechny. Tentokrát si uděláme banánovou zmrzlinu, která je opravdu banánová a od klasické nejde rozeznat. Navíc nepotřebujeme žádné zmrzlinovače, ani drahé zařízení, bohatě si vystačíme s tím co má většina z nás doma.
Co budeme potřebovat?
- 2x větší zralý banán
- 1 lžíce medu
- 2-3 lžíce mléka
Jak na to?
Jak je vidět podle ingrediencí, příprava bude snadná a tak můžeme zapojit třeba děti. Stačí vzít oloupané banány a nakrájet je na přibližně centimetr velká kolečka. Tím máme základ hotový a nyní je třeba jej dát jen do mrazáku. Výhoda je, že banány v mrazáku můžeme mít připravené delší dobu a vždy je vytáhneme jen těsně před servírováním.
Jakmile jsou banány zmrzlé, stačí je dát do mixeru a rozmixovat. Nejdříve samotné banány, které vytvoří zmrzlou a trochu sypkou hmotu. Pak přidáme med a mléko. Mléko není nutné. Pokud na něj máte alergii nebo vám jen nechutná, můžete jej vynechat a nahradit trochou vody nebo kokosového mléka. Množství stačí opravdu jen malé, cílem tekutiny je pouze zmrzlinu zjemnit.
Teď už stačí zmrzlinu jen domixovat a můžeme podávat. Výhodou je, že banánový může být pouze základ. K němu můžeme přidat další ovoce a banány použít jen jako pojící hmotu zmrzliny. Můžeme tak kombinovat různé chutě, například banánovo-malinová, nebo banánovo-jahodová zmrzlina budou určitě favoriti vašich dietních dezertů.
Dobrou chuť!