Co budeme potřebovat?
zeleninu můžeme upravit podle chuti, přidat, ubrat, nebo klidně plně vynechat. Zde je zkrátka prostor na fantazii.
- paprika (různé barvy/druhy)
- cherry rajčata
- cibule
- cuketa
- žampiony
- oregano
- sůl
Jak na to?
Zeleninu si připravíme, omyjeme, žampiony a cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na 3-4 cm velké kousky. Na tvaru ani velikosti zase tak nezáleží, podstatné je by jednotlivé kousky nebyly příliš rozdílné ve velikosti a především zelenina, která se vaří rychleji nebyla menší než zbylé kousky.
Jehly na špíz, nebo špejle si připravíme a jednotlivé kousky postupně napichujeme na jehlu. Vždy střídavě, ideálně tak aby se měkčí zelenina střídala s tvrdší. Následně špízy posypeme oreganem a položíme na rozpálený gril potřený olejem. Samotné špízy olejeme nepotíráme, což je častá chyba při přípravě zeleniny. Zelenina se pak spíše smaží a její chuť nevynikne.
Jakmile je zelenina hotová, špízy posolíme a nezbývá než začít podávat.
Dobrou chuť!
Další dietní recepty najdete u nás na webu, vyzkoušejte třeba dietní večeře nebo dietní obědy.