Co budeme potřebovat?
- 1 hrnek čočky
- 2-3 vejce
- strouhanka
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
Jak na to?
Čočku je ideální namočit den předem, zkrátí se tak doba jejího vaření. Namočenou tedy uvaříme doměka a po vychladnutí rozdělíme na menší a větší polovinu. S poměrem se nemusíte trápit, prakticky na něm nezáleží. Menší polovinu umeleme, nebo rozmixujeme - kaše nemusí být hladká, kousky čočky rozhodně nejsou na škodu. Zbylou čočku vmícháme do připravené kaše a přidáme rozmačkaný česnek s kořením dle chuti. Vmícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Pak už je postup běžný, rukou tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a buď usmažíme na pánvi, nebo dietnější variantou je, že karbanátky pokladame na pečící papír. Plech se pak peče v troubě, přibližně na 190 °C.
Jako přílohu můžeme zvolit brambory, ale pokud chcete být trošku netradiční vyzkoušejte náš recept na bramborový salát s ředkvičkami. Tuhle kombinaci zkrátka milujeme.