Domácí mandlové mléko

Mandlové mléko neobsahuje cholesterol, naopak díky obsahu vitamínů a minerálů přispívá ke zdraví srdce i krevního oběhu. Obsahuje totiž vitamíny B (to je ten, který prospívá při regeneraci a růstu svalů), vitamín D (důležitý pro naše zuby, nehty, kosti, vlasy), vitamín E (posiluje imunitu, ale i zdraví kůže). Mandlové mléko si rozhodně zaslouží naší pozornost. 

Co potřebujeme?

  • mandle 
  • vodu

Jednoduché, ne? Vždy potřebujeme jeden díl mandlí a dva díly vody (např. jeden hrnek mandlí a dva hrnky vody) - množství je čistě na nás.

Jak na to?

Mandle nejprve jednoduše namočte a nechte namočené alespoň jeden den. Lépe však dva dny, ničemu to neublíží. Poté vodu slijte, mandle propláchněte čistou vodou a vložte do mixéru. Zalijte zmíněnými dvěmi díly vody a mixujte na maximální otáčky cca 3-4 minuty.

Poté stačí přecedit přes cedník nebo lépe přes plátno a máte hotovo. Zbylou mandlovou hmotu je škoda vyhazovat, dá se snadno použít třeba pro přípravu mandlového těsta, krému nebo dalších pochoutek.

Mandlové mléko není potřeba nijak dochucovat, samo o sobě chutná výborně. Jak se povedlo vám?


Nezapomeňte se mrknout na naše dietní recepty.