Kapustové karbanátky bez smažení

Také to znáte - máte chuť udělat si opravdu zdravé jídlo, ale výsledkem je něco, co je zdravé jen uvnitř a okolo je jen obal nasáklý přepáleným olejem. Pojďme se společně podívat, jak můžete udělat zdravé jídlo opravdu zdravě a především chutně. K dobré večeři nebo dietnímu obědu nepotřebujete přepálit litry oleje, stačí jen vyzkoušet náš recept a pochutnáte si mnohem více.

Co potřebujeme?

  • středně velká kapusta
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • cibule
  • česnek
  • trocha mléka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka

Jak to udělat?

Kapustu očistíme od vrchních listů a nakrájíme na drobné kousky. Mezitím si necháme vařit mírně osolenou vodu. Jakmile nákrájíme kapustu, vložíme ji do vroucí vody. Vaříme, než změkne, přecedíme a necháme vychladnout.

Cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje osmažíme do zlatova. Vychladlou cibulku pak přidáme ke kapustě a dochutíme stroužkem rozetřeného česneku. Rohlíky necháme změknout v mléce. Nakonec je společně s vejci přidáme k cibulce a kapustě. Osolíme, opepříme a zasypeme majoránkou - tou šetřit nemusíme, pečením ztratí na své chuti a je rozhodně škoda se o tu výbornou chuť připravit. Vše pořádně promícháme, ideálně rukou, tak aby nezbyly žádné kousky rohlíků. Pokud nám konzistence připadá příliš řídká, přidáme strouhanku.

TIP

Hotovou hmotu nechejte pár minut odpočinout. Rohlíky vše spojí a karbanátky se pak budou lépe tvarovat

Ze vzniklé hmoty by měly jít pohodlně tvořit karbanátky, doporučujeme si předtím ruku namočit ve studené vodě. Karbanátek vždy obalíme ze všech stran ve strouhance a položíme na pečící papír. Karbanátky můžeme lehce zastříknout olejem, ale opravdu stačí jen pár kapek.

Vložíme do trouby, předehřáté na cca 200 stupňů a pečeme do zezlátnutí. Hotové můžeme podávat jen s pečivem nebo s bramborovou kaší.

Nezapomeňte se s námi podělit o to, jak se vám karbanátky povedly. Dobrou chuť!

Vyzkoušejte i naše speciální karbanátky z trouby s tvarohem.