Jak připravit výbornou červenou čočku

Zapomeňte na dlouhé několikahodinové máčení čočky, tento druh je hotový za chvilku!

Co potřebujeme?

  • 400 g červené čočky
  • vodu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 menší mrkve
  • 1 velká cibule
  • olej
  • chilli papričku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kari
  • bobkový list

Jak na to?

Nejprve si očistíme cibuli, česnek a mrkev. Mrkev nakrájíme na tenší kolečka, chilli papričku zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Stoužky česneku nakrájíme na tenké nudličky.

V hlubší pánvičce rozpálíme olej a orestujeme cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu a chvíli restujeme. Nakonec přisypeme do pánvičky červenou čočku a zalijeme vodou - množství by mělo být takové, aby byla čočka se zeleninou těsně ponořená. Vše pořádně promícháme, dokořeníme solí a pepřem, kari a za občasného míchání vaříme, než se vypaří voda (cca 15 minut). Čočku ochutnáme a pokud je ještě tvrdá, vodu podle potřeby dolijeme a necháme znovu vyvařit.

Hotovo, syté a zároveň snadné jídlo je na stole! Komu je samotná čočka málo, může si k ní dopřát třeba uzeninu. I samotná však dokáže člověka zasytit. Dobrou chuť!


Tyto recepty vám také zachutnaly: