Záměrně píšeme hrášková, protože z mladého hrášku nám chutná mnohem více než klasická "hrachovka".
Co potřebujeme?
- 1 balení mraženého hrášku
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 větší brambora
- zakysaná smetana na dochucení
Jak na to?
Bramboru očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit ve vodě, aby změkla.
Mražený hrášek nejprve necháme rozmrazit. Nakrájíme cibuli na kolečka, stroužek česneku na drobnější kousky a na lžíci másla ji osmahneme, až zesklovatí a začne vonět. Přidáme hrášek, a restujeme společně s cibulí přibližně 2 minuty.
Poté přesypeme hrášek do hrnce a zalijeme vodou - mělo by jí být tolik, aby v hrnci byla mezi dnem a hráškem cca 2 cm mezera. Přidáme i bramboru a vaříme max 4 minuty, aby polévce zůstala výrazně zelená barva.
Pak už jen stačí rozmixovat tyčovým mixérem, dokořenit solí a pepřem a nakonec zjemnit zakysanou smetanou.
Podáváme ideálně s krutóny a vynikající je i lžíce smetany navrch. Nechte si chutnat.
Vyzkoušejte i další naše recepty!