Co potřebujeme?
- 4ks Celozrnné tortily
- 500 g krůtích prsou
- 5 rajčat
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 100 g sýru čedar
- olivový olej
Jak na to?
Rajčata nařízneme do kříže na špičce, spaříme horkou vodou a oloupeme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je poté na troše olivového oleje. Oloupaná rajčata pak přidáme k česneku, osolíme, opepříme a necháme povařit. Zbavíme se tak přbytečné šťávy, která by jinak z quesadily vytekla.
Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme a podusíme na troše vody, aby změkla. Jakmile je maso hotové, odstavíme ho z vařiče a přidáme k rajčatové omáčce. Pak už stačí jen pár minut nechat společně povařit na mírném plameni.
Připravíme si pánvičku. Na ní položíme tortilu a do jedné poloviny - ne však až k okrajům - navršíme krůtí maso s omáčkou. Tortilu pak přeložíme napůl a okraje přimáčkneme k sobě. Takto připravenou quesadilu pak opražíme, až tortila zkřupne.
Pak už jen na teplou quesadilu stačí nastrouhat trochu čedaru a můžeme se do ní pustit.
Nechte si chutnat!