Jahodové tvarohové knedlíky

Co potřebujeme?

  • 250 g nízkotučného měkkého tvarohu
  • 250 g polohrubé mouky
  • cca 30 jahod
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky medu
  • špetku soli
  • zakysanou smetanu a vanilkový cukr na polevu

Jak na to?

Smícháme v míse všechny suroviny kromě jahod. Vypracujeme z nich těsto a to pak pomocí válečku vyválíme na šířku cca 3 mm. Těsto pak už jen rozřežeme na čtverce - do nich pak budeme balit jahody, proto vyzkoušíme, jaká velikost bude nejlepší.

Jahody do těsta zabalíme a mezitím dáme vařit hrnec s vodou. Jahody zabalené do tvarohového těsta už jen dáme do vroucí vody a necháme cca 5 minut povařit. Po této době zkusíme, jestli už jsou knedlíky hotové.

Když jsou knedlíky uvařené, vyndáme je z vody a propíchneme, aby skrz otvory případně mohla utéct pára.

V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a použijeme jako vynikající polevu na tvarohové jahodové knedlíky. Nechte si chutnat!


Tyto recepty vám také zachutnaly: