Co potřebujeme?
- 250 g nízkotučného měkkého tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- cca 30 jahod
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky medu
- špetku soli
- zakysanou smetanu a vanilkový cukr na polevu
Jak na to?
Smícháme v míse všechny suroviny kromě jahod. Vypracujeme z nich těsto a to pak pomocí válečku vyválíme na šířku cca 3 mm. Těsto pak už jen rozřežeme na čtverce - do nich pak budeme balit jahody, proto vyzkoušíme, jaká velikost bude nejlepší.
Jahody do těsta zabalíme a mezitím dáme vařit hrnec s vodou. Jahody zabalené do tvarohového těsta už jen dáme do vroucí vody a necháme cca 5 minut povařit. Po této době zkusíme, jestli už jsou knedlíky hotové.
Když jsou knedlíky uvařené, vyndáme je z vody a propíchneme, aby skrz otvory případně mohla utéct pára.
V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a použijeme jako vynikající polevu na tvarohové jahodové knedlíky. Nechte si chutnat!