Co uvařit k dietnímu víkendovému obědu? Zkuste karbanátky z krůtího masa. Karbanátky sice mohou na první pohled znít jako nezdravé jídlo, tím zásadním u nich ale je právě maso, ze kterého je připravíte. A právě krůtí maso obsahuje minimum tuků, obrovské množství přírodních bílkovin a přitom si jím nezatížíte trávení. Navíc si na takových karbanátkách z krůtího masa výborně pochutnáte.
Co potřebujeme?
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 vejce
- 6 lžic strouhanky
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 300 ml vody
Jak na to?
Oloupeme si cibule a česnek. Jednu cibulku nakrájíme na velmi drobné kousky, druhou na kolečka. Česnek nastrouháme na jemném struhadle.
V míse pak smícháme mleté maso s připravenou cibulkou a česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku a prohněteme. Nakonec přidáváme strouhanku - tolik, aby se daly snadno tvořit karbanátky. Postup už nemůže být jednodušší.
Do pekáče poklademe cibuli nakrájenou na kolečka, na ni položíme krabranátky a podlijeme cca čtvrt litrem vody.
Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut, poté karbanátky otočíme a pečeme z druhé strany. Pokud se voda odpaří, lehce opět podlijeme, aby maso nebylo připečené.
Hotovo! Dietní oběd je hotový. Karbanátky z krůtího masa chutnají výborně i samotné. My jsme si k nim dali vařené brambory a nelitovali jsme. :) Nechte si chutnat!