Dietní karbanátky z krůtího masa

Co uvařit k dietnímu víkendovému obědu? Zkuste karbanátky z krůtího masa. Karbanátky sice mohou na první pohled znít jako nezdravé jídlo, tím zásadním u nich ale je právě maso, ze kterého je připravíte. A právě krůtí maso obsahuje minimum tuků, obrovské množství přírodních bílkovin a přitom si jím nezatížíte trávení. Navíc si na takových karbanátkách z krůtího masa výborně pochutnáte.

Co potřebujeme?

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 2 vejce
  • 6 lžic strouhanky
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 300 ml vody

Jak na to?

Oloupeme si cibule a česnek. Jednu cibulku nakrájíme na velmi drobné kousky, druhou na kolečka. Česnek nastrouháme na jemném struhadle.

V míse pak smícháme mleté maso s připravenou cibulkou a česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku a prohněteme. Nakonec přidáváme strouhanku - tolik, aby se daly snadno tvořit karbanátky. Postup už nemůže být jednodušší.

Do pekáče poklademe cibuli nakrájenou na kolečka, na ni položíme krabranátky a podlijeme cca čtvrt litrem vody.

Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut, poté karbanátky otočíme a pečeme z druhé strany. Pokud se voda odpaří, lehce opět podlijeme, aby maso nebylo připečené.

Hotovo! Dietní oběd je hotový. Karbanátky z krůtího masa chutnají výborně i samotné. My jsme si k nim dali vařené brambory a nelitovali jsme. :) Nechte si chutnat!


Tyto recepty vám také chutnají: