Co potřebujeme?
Na kuře
- Kuřecí prsa
- Sůl
- Bílý pepř
- Lžička mletého zázvoru
- Lžička granulovaného česneku
- Vejce
- 3 lžičky škrobu
Na pomerančovou omáčku
- stroužek česneku
- chilli paprička
- lžička solamylu
- lžíce oleje
- lžíce medu
- lžíce pomerančového džemu
- 2 lžíce sojové omáčky
- lžíce rýžového octu
- 1 dcl vody
Jak na to?
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. V míse pak vidličkou našlehejte vejce a smíchejte s ním všechny ostatní ingredience uvedené výše k obalení kuřete. Kuřecí kousky pak v této směsi obalte a nechte chvilku odležet.
Mezitím si připravte pomerančovou omáčku. Smíchejte med, pomerančový džem, sójovou omáčku, ocet a deci vody. Míchejte, dokud se ingredience perfektně nespojí.
Ve woku pak rozpalte olej a na něm osmahněte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova. Kuřátko si pak odložte z woku bokem na talíř.
Je čas dokončit recept. Wok očistěte a na lžíci oleje orestujte na drobno nakrájený česnek a chilli papričku. Poté ihned vraťte do woku kuřecí kousky a zasypte lžičkou solamylu. Opět lehce orestujte a po minutě přidejte pomerančovou omáčku. Pak už stačí jen chvilku povařit a je hotovo.
Díky kombinaci exotických chutí dostane kuřátko sladkokyselou a přitom zajímavou chuť. Výborně chutná třeba s vařeným bramborem. Nechte si chutnat.