Chřestová sezóna je tu! Právě v těchto dnech není problém koupit čerstvý chřest za rozumnou cenu. Chřest jako typická jarní zelenina chutná nejlépe co nejméně upravený. Využijte toho a připravte si výbornou pochoutku, na kterou vám dáme dnes tip.
Co potřebujeme?
- 500 g chřestu
- 150 g šunky
- 100 g tvrdého sýra
- máslo na vymazání pekáče
- náš tip: 50 g parmazánu
Jak na to?
Jak jsme zmínili, chřest je nejlepší s co nejméně úpravami. Proto ho tentokrát stačí jen očistit a povařit cca 10 minu v lehce osolené vodě.
Pak zavineme každý stonek zvlášť do plátku šunky a klademe jeden vedle druhého do pekáče vymazaného máslem. Nakonec zasypeme sýrem nastrouhaným na jemno. Náš tip: kromě klasického tvrdého sýra zasypte i trochou parmazánu, právě ten dodá chřestu zajímavou chuť.
Pak už jen stačí chřest dást zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 10 minut a pak necháme ještě minutu, dvě dojít. Zapečený chřest podáváme ihned za tepla třeba s celozrnným toustovým chlebem.
Nechte si chutnat.