Vynikající recept pro chřestovou sezónu - zapečený chřest

Chřestová sezóna je tu! Právě v těchto dnech není problém koupit čerstvý chřest za rozumnou cenu. Chřest jako typická jarní zelenina chutná nejlépe co nejméně upravený. Využijte toho a připravte si výbornou pochoutku, na kterou vám dáme dnes tip.

Co potřebujeme?

  • 500 g chřestu
  • 150 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra
  • máslo na vymazání pekáče
  • náš tip: 50 g parmazánu

Jak na to?

Jak jsme zmínili, chřest je nejlepší s co nejméně úpravami. Proto ho tentokrát stačí jen očistit a povařit cca 10 minu v lehce osolené vodě.

Pak zavineme každý stonek zvlášť do plátku šunky a klademe jeden vedle druhého do pekáče vymazaného máslem. Nakonec zasypeme sýrem nastrouhaným na jemno. Náš tip: kromě klasického tvrdého sýra zasypte i trochou parmazánu, právě ten dodá chřestu zajímavou chuť.

Pak už jen stačí chřest dást zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 10 minut a pak necháme ještě minutu, dvě dojít. Zapečený chřest podáváme ihned za tepla třeba s celozrnným toustovým chlebem.

Nechte si chutnat.


Tyto recepty vám také zachutnaly: