Co potřebujeme?
- 3x 250 g tvaroh měkký
- 2-3 dcl mléko plnotučné
- 3 polévkové lžíce kvalitního kakaového prášku
- 2 polévkové lžíce arašídového másla
- 3 polévkové lžíce medu (nebo případně cukru)
- hrst nasekaných mandlí
Jak na přípravu?
Postup je maximálně jednoduchý a celá práce nezabere víc než 5 minut. Všechny přísady kromě mléka smíchejte dohromady. Poté přilijte deci mléka a rozmixujte. Podle konzistence postupně přilévejte mléko, dokud hmota nevypadá přibližně jako termix. To znamená hustší konzistence, ale stále trochu tekutá. Tuto hmotu nalejte ideálně do více menších nádobek a nechte zmrazit.
Pokud si chcete domácí zmrzlinu vychutnat ještě lépe, nechte ji po vytáhnutí z mrazáku chvíli povolit.
Tato domácí zmrzlina chutná naprosto úžasně, ale hlavně obsahuje spoustu bílkovin, trochu zdravých tuků z mandlí, vitamínů a minimálního množství sacharidů z arašídového másla. Kvalitní kakao je navíc dobrým pomocníkem pro naše tělo - obsahuje spoustu antioxidantů.
Dobrou chuť!