Vepřová panenka na tymiánu a česneku

Po vepřové panence na tymiánu se budou chlapi olizovat a ženy vzdychat blahem.

Co potřebujeme?

  • vepřová panenka (na jednu osobu cca 150 gramů)
  • čerstvý tymián
  • česnek (podle vaší chuti)
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. V žádném případě nenaklepáváme! Stroužky česneku nasekáme na drobno.

Na pánvičce rozpálíme trošku oleje a špalíčky osmahneme z každé strany. Jen ale natolik, aby se maso zatáhlo, nemá smysl ho smažit dlouho. Během smažení přihodíme snítku tymiánu do pánvičky, masu dodá chuť.

Osmahnuté maso dáme do pekáčku, lehce osolíme a opepříme a přidáme tymián. Ideálně ho dáme na maso ze všech stran, aby natáhlo jeho chuť. Ve výpeku, který nám zbyl v pánvičce osmažíme nakrájený česnek. Náš tip - do výpeku před smažením přidejte lžičku másla. Takový výpek pak masu dodá vynikající jemnější chuť.

Výpekem s česnekem pak zalijeme špalíčky a pekáček dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečení nebude trvat dlouho, nám stačilo do deseti minut. Že je vepřová panenka na tymiánu hotová poznáte tak, že na stisk je maso stále ještě pružné, ne však úplně měkké.

Vynikající oběd nebo večeře je hotový. Stačí naservírovat. Jako součást dietního jídelníčku chutná vepřová panenka na tymiánu skvěle s čerstvou zeleninou. Pro gurmány doporučujeme celozrnný chléb namočit do výpeku. Nechte si chutnat!


Tyto recepty také rádi zkoušíte: