Masovo-vajíčková pomazánka

Nevíte, jakou pomazánkou můžete ulahodit koledníkům na Velikonoce, ale i kdykoliv jindy sami sobě? Zkuste náš tip na masovo-vajíčkovou pomazánku. Tato bílkovinová bomba (z vajec i masa přijmete obrovské množství bílkovin, ale i důležitých živin) je navíc naprosto vhodná pro zdravý jídelníček. Je totiž naprosto bez přidaného tuku. A navíc velmi lahodně chutná!

Co potřebujeme?

  • 500 g libového hovězího masa
  • 3 vejce
  • 1 ks červené cibule
  • sterilované okurky
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Hovězí maso uvaříme v osolené vodě, aby krásně změklo. Mezitím dvě vejce uvaříme natvrdo a cibulku nakrájíme na drobno, okurky pak na menší kousky.

Jakmile je hovězí maso měkké, nakrájíme ho na menší kousky, aby se dalo snadno zpracovat. V míse ho pak tyčovým mixerem (nebo klidně pomocí kuchyňského robota) rozmixujeme společně s vejci, cibulkou, okurkami a hořčicí a vyšleháme až do pomazánky. Samozřejmě dle své chuti dokořeníme pepřem a solí. Pokud je pomazánka příliš suchá, přilijeme trochu láku z okurek a rozmícháme.

Masovou pomazánku nejlépe vychutnáme na krajíci chleba s čerstvou zeleninou. Je ale výborná i s ostatním pečivem a zamilujete si ji jak vy, tak ostatní - ať už sportovci nebo labužníci.

Dobrou chuť!


Tyto recepty vás také zaujaly: