Nevíte, jakou pomazánkou můžete ulahodit koledníkům na Velikonoce, ale i kdykoliv jindy sami sobě? Zkuste náš tip na masovo-vajíčkovou pomazánku. Tato bílkovinová bomba (z vajec i masa přijmete obrovské množství bílkovin, ale i důležitých živin) je navíc naprosto vhodná pro zdravý jídelníček. Je totiž naprosto bez přidaného tuku. A navíc velmi lahodně chutná!
Co potřebujeme?
- 500 g libového hovězího masa
- 3 vejce
- 1 ks červené cibule
- sterilované okurky
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Jak na to?
Hovězí maso uvaříme v osolené vodě, aby krásně změklo. Mezitím dvě vejce uvaříme natvrdo a cibulku nakrájíme na drobno, okurky pak na menší kousky.
Jakmile je hovězí maso měkké, nakrájíme ho na menší kousky, aby se dalo snadno zpracovat. V míse ho pak tyčovým mixerem (nebo klidně pomocí kuchyňského robota) rozmixujeme společně s vejci, cibulkou, okurkami a hořčicí a vyšleháme až do pomazánky. Samozřejmě dle své chuti dokořeníme pepřem a solí. Pokud je pomazánka příliš suchá, přilijeme trochu láku z okurek a rozmícháme.
Masovou pomazánku nejlépe vychutnáme na krajíci chleba s čerstvou zeleninou. Je ale výborná i s ostatním pečivem a zamilujete si ji jak vy, tak ostatní - ať už sportovci nebo labužníci.
Dobrou chuť!