Dokonalý nepečený cheesecake

Co potřebujeme?

  • 250g bebe sušenek
  • 100g másla
  • 1 vanilkový cukr (nebo vanilkový lusk)
  • 600g sýru typu Philadelphia (tip: zkuste i pomazánkové máslo)
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Sušenky rozdrťte v plastovém sáčku pomocí válečku na těsto. Drobky pak v míse zalijte rozpuštěným máslem a pořádně promněte, aby dobře nasákly. Vyklopte je do vymazané dortové formy (pro snadnější vyndavání ji doporučujeme místo vymazávání vyložit pečicím papírem) a pomocí tlaku z nich vytvořte pevnou souvislou vrstvu. Poté nechte v ledničce vychladit cca 1 hodinu.

Kuchyňský robot vám bude velkým pomocníkem pro přípravu náplně. Míchejte sýr, cukr a vanilkový cukr do hladka. Poté přilijte smetanu ke šlehání a pokračujte v mícháně, dokud se vše pořádně nespojí. Tuto směs pak navršte na základ z bebe sušenek a rovnoměrně rozetřete, aby zmizely všechny bubliny. Teď už jen stačí nechat cheesecake přes noc v ledničce odležet.

Na nepečeném cheesecake je nejlepší, že navrch můžete přidat různé sladké omáčky a pokaždé si tak vychutnáte jiný zákusek. Nám zachutnal s omáčkou z jahod rozmixovaných s trochou cukru.

Nechte si chutnat!


Tyto recepty Vám také chutnají: