Co potřebujeme?
- 250g bebe sušenek
- 100g másla
- 1 vanilkový cukr (nebo vanilkový lusk)
- 600g sýru typu Philadelphia (tip: zkuste i pomazánkové máslo)
- 100 g práškového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
Jak na to?
Sušenky rozdrťte v plastovém sáčku pomocí válečku na těsto. Drobky pak v míse zalijte rozpuštěným máslem a pořádně promněte, aby dobře nasákly. Vyklopte je do vymazané dortové formy (pro snadnější vyndavání ji doporučujeme místo vymazávání vyložit pečicím papírem) a pomocí tlaku z nich vytvořte pevnou souvislou vrstvu. Poté nechte v ledničce vychladit cca 1 hodinu.
Kuchyňský robot vám bude velkým pomocníkem pro přípravu náplně. Míchejte sýr, cukr a vanilkový cukr do hladka. Poté přilijte smetanu ke šlehání a pokračujte v mícháně, dokud se vše pořádně nespojí. Tuto směs pak navršte na základ z bebe sušenek a rovnoměrně rozetřete, aby zmizely všechny bubliny. Teď už jen stačí nechat cheesecake přes noc v ledničce odležet.
Na nepečeném cheesecake je nejlepší, že navrch můžete přidat různé sladké omáčky a pokaždé si tak vychutnáte jiný zákusek. Nám zachutnal s omáčkou z jahod rozmixovaných s trochou cukru.
Nechte si chutnat!