Makrela totiž obsahuje zdravé živočišné tuky, které udržují náš organismus ve správném chodu a mají pozitivní vliv na stav pokožky, krevní oběh i srdce. Makrelu si proto jednou za čas určitě dopřejte.
Makrela obsahuje (ve 100 gramech):
- 16 gramů bílkovin
- 0,1 gramu sacharidů
- 10 gramů tuku
- 186 kcal
Co potřebujeme?
- makrelu (my jsme použili mraženou)
- koření a bylinky podle chuti
- olej
Jak na to?
Pár ingrediencí zaručuje, že příprava je velmi snadná. My jsme použili mraženou kuchanou makrelu. Tu jsme nechali ve vlažné vodní lázni rozmrazit.
Jako koření jsme použili trochu grilovacího koření bez soli a glutamátu, přidali jsme rozmarýn, prolisovali jsme stroužek česneku, přidali pár kapek citrónové šťávy a rozmíchali s olejem. Makrelu jsme v této směsi obalili ze všech stran a vytřeli ji i zevnitř ve vykuchané části.
V pekáči jsme dali makrelu péct do trouby předehřáté na 180 stupňů a pekli přibližně půl hodiny. Ryby se pečou velmi rychle, doporučujeme proto nenechávat je v troubě příliš dlouho.
Pečenou makrelu doporučujeme podávat s grilovanou zeleninou, dopřejete si tak chutný a hlavně lehký dietní oběd.
Dobrou chuť!