Co vlastně droždí obsahuje za vitamíny, že je tak zdraví prospěšné?
- Thiamin (vitamín B1): zásadní vitamín především pro srdeční a nervovou činnost.
- Riboflavin (vitamín B2) a niacin (vitamín B3): udržují ve vynikajícím stavu naší pokožku, nervy a starají se i o správné trávení. Niacin a vitamin B12 společně produkují serotonin, díky kterému se vám také bude lépe spát.
Vitamín B se obecně také podílí na uvolňování energie ze sacharidů. Tím příznivě ovlivňuje lidský organismus.
Co potřebujeme?
- 2 vejce
- máslo
- 1 malá cibule
- 4 kostky droždí
- sůl
- pepř
Jak na to?
Cibulku si nakrájejte na drobné kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a na něm osmažte cibulku, až zesklovatí. Droždí rozdrobte mezi prsty přímo na pánev, lehce osolte a opepřete a za stálého míchání opražte po dobu cca 3 - 4 minut.
Že je vše připraveno poznáte podle silné vůně droždí. To je právě signál, že můžete přidat vejce a míchat až do chvíle, než se srazí.
Hotovo! Pomazánka z droždí a vajec je velice chutná na chlebu teplá i studená a rozhodně doporučujeme nakrájet si na ní čerstvou pažitku.
Dobrou chuť!