Tradiční korbáčiky (známé také jako copy nebo jako nitě, pokud jsou nezapletené) jsou v obchodech k mání za spoustu peněz. Pokud milujete jejich slanou chuť, musíte vyzkoušet náš dnešní recept, který zvládnete hravě doma během chvilky a zjistíte při něm, jak se vlastně korbáčiky vyrábějí. Navíc je chuť korbáčiků z mozzarelly velmi podobná chuti těch pravých. Přitom, jako tradičně, je náš recept dietní a dnes návdavkem i úsporný pro vaši peněženku. Korbáčiky z mozzarelly jsou totiž o dost levnější, než ty z obchodu.
Co potřebujeme?
- mozzarella
- voda
- sůl
Ano, vidíte dobře. Nic víc na přípravu domácích korbáčiků z mozzarelly opravdu není potřeba. Překvapivé, že?
Jak na to?
Ani příprava není nijak složitá. Ohřejte si vodu a pořádně ji osolte. Nalijte si ji do mísy nebo vhodné nádoby, ve které pak budete korbáčiky připravovat. Připravte si i druhou nádobu se studenou osolenou vodou.
Mozzarellu nakrájejte na čtvrtiny a vložte do teplé vodní lázně. Nechte chvíli změknout. Mozarrella začne být vlivem tepla vláčná, a to je ta pravá chvíle, kdy z ní můžete snadno tvořit korbáčiky (nebo nitě, chcete-li). Jednoduše je stačí z lázně vytahovat a mezi prsty tvarovat.
Korbáčiky rovnou dávejte do studené osolené vody, aby držely tvar. V ní je nechte odležet alespoň pár hodin, korbáčiky získají svou obvyklou slanou chuť.
Hotovo! Šikovnější mohou korbáčiky zaplést, hladovější rovnou konzumovat. :) Nechte si chutnat!