Co potřebujeme?
- 100 gramů ovesných vloček
- 200 ml vody
- sýr cheddar
- pórek nebo jarní cibulku
- sladkou papriku
Jak na to?
Vodu nalijeme do hrnce a přisypeme vločky. Necháme projít varem a poté na mírném plameni a za občasného promíchání vaříme, dokud se neabsorbuje a neodpaří většina vody. Cílem je získat konzistenci kaše.
Mezitím nastrouháme sýr (ideálně cheddar) na hrubo a pórek nakrájíme na kolečka.
Ve chvíli, kdy máme kaši podle svých představ hotovou, vyklopíme na talíř, zasypeme strouhaným sýrem, pórkem a trochou červené papriky. Můžeme - ale nemusíme - dochutit solí.
Slaná snídaně je hotova. Ovesnou kaši si na slano můžeme připravit snadno i s dalšími ingrediencemi, které nám chutnají. Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť!