Připravíte tak naprosto snadno dietní večeři, která zachutná každému.
Co potřebujeme?
- Uzenou makrelu
- Nízkotučný tvaroh 250 gramů
- Cibuli (ideálně červenou cibuli)
- Pepř
Jak na to?
Než samotnou pomazánku z makrely budeme připravovat, je fajn si připomenout, co to vlastně jíme. Uzená makrela je sice poměrně tučná ryba, v kombinaci s nízkotučným tvarohem ale v pomazánce přijmeme rozumné množství bílkovin a i zdravých tuků. V kombinaci s celozrnným pečivem si navíc dopřejeme i vlákninu, která nás dostatečně zasytí.
Uzenou makrelu zbavíme kůže a pečlivě ji vykostíme. Maso zbavené kostí pak společně s cibulí nakrájenou na kousky a tvarohem pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem. A to až do chvíle, kdy má pomazánka krémovou konzistenci. Cibulka pomazánce dodá šťavnatou chuť a díky slané chuti uzené makrely ji už také není potřeba solit.
Podle některých tipů je dobré do pomazánky přidat i pár kapek citrónové šťávy, nám však chutnala i bez této přísady.
Hotovo! Rybí pomazánka z uzené makrely je připravena k servírování. Nejlépe chutná na celozrnném pečivu. Dobrou chuť!