Že občas jíme i očima, je stará známá pravda. Většinou máme barevná načančaná jídla spojená s luxusními restauracemi. Přitom vykouzlit barevné a chutné jídlo, které jinak podle názvu zní obyčejně, je úplně snadné. Dáme vám recept na bramborový salát, který bude na stole díky barevnosti dobře vypadat a navíc díky pár přírodním přísadám i skvěle chutnat.
Co potřebujeme?
- brambory
- červenou cibuli
- koriandr
- pepř
- olivový olej
- jablečný ocet
Jak na to?
Úplně jednoduše. Brambory uvařte. Nejlépe ve slupce, aby se živiny ze slupky dostaly do samotného vnitřku brambory. Poté je stačí oloupat a nakrájet na půlměsíčky.
Červenou cibulku nakrájejte na menší kousky (někdo možná upřednostní i kostičky) a smícháme s bramborami. Zbývá už jen připravit zálivku. V hrnečku proto smíchejte lžíci jablečného octu s lžičkou olivového olejte, lehce opepřete a pořádně smíchejte. Pak stačí zalít rovnoměrně brambory, nakrájet navrch čerstvý koriandr a hezky promíchat.
Máte hotovo. Osvěžující bramborový salát s koriandrem můžete podávat jako přílohu, ale nám chutnal i sám o sobě. Dobrou chuť!