A navíc si zdravě zamlsáte.
Co potřebujeme?
- Těsto na pohankové palačinky (my jsme zvolili kupované)
- Vodu
- Tvaroh (ideálně domácí tvaroh podle našeho receptu)
- Rozinky
- Vanilkový cukr
- Med (nebo javorový sirup)
- Mléko
- 2 žloutky
Jak na to?
Příprava těsta na pohankové palačinky je jednoduchá. Prášek (podle složení pohanková mouka, sušená vejce a sušené mléko nebude problém si ho připravit i doma) smícháte s vlažnou vodou a necháte chvíli odpočívat. Samotné palačinky se pak připravují klasicky - na pánvičce lehce vymazané olejem. Všimněte si - žádný cukr, žádná sůl nejsou potřeba.
Že byste si nejradši dali palačinky už teď? Jednu si dopřejte na chuť a zbytek zapečeme.
Domácí tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, medem nebo javorovým sirupem, dvěma žloutky, trochou mléka a rozinkami. Tímto tvarohem pak naplníme palačinky a zarolujeme. Zarolované je pak klademe natěsno do zapékací mísy. Palačinky pak zalijeme mlékem a dáme zapékat.
Zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů až do doby, kdy se mléko vypeče a palačinky na povrchu začnou hnědnout.
Hotovo! Sladký, ale přitom dietní oběd je připraven. Ocení ho jak děti, tak sportovci.