Chutná vám salát coleslaw jako příloha ke kuřeti ve známém fastfoodovém řetězci? Vyzkoušejte si ho připravit doma. Bude chutnat stejně dobře a navíc bude zdravější, bez majonézy. Ocení ho tedy jak dietáři, tak labužníci, kteří si chtějí pochutnat. Tady je recept.
Co potřebujeme?
- Hlávku bílého zelí (stačí menší)
- 2 - 3 mrkve podle velikosti hlávky zelí
- Cibulku
- Ocet
- Citrónovou šťávu
- 2 lžíce cukru
- Pepř
- Sůl
- Bílý jogurt
Jak na to?
Příprava salátu Coleslaw není žádná velká věda, proto ho dokáže připravit opravdu každý. A i když ho uděláte trochu víc, než byste chtěli, nevadí. Nejlepší je totiž až odleželý po dvou dnech, kdy zelí zkřehne.
Hlávku zelí očistěte, stejně tak cibuli a nakrájejte obojí na drobno. Mrkve očistěte také a nastrouhejte na struhadle také na drobné kousky. Smíchejte je ve velké míse dohromady.
Zálivku si připravte ze dvou lžic octa, dvou lžic cukru, šťávy z citrónu a přimíchejte špetku soli a drcený pepř. Pořádně rozmíchejte a pak už stačí jen salát zalít a pořádně promíchat. Abyste dosáhli podoby a chuti téměř jako z KFC, přimíchejte pár lžic bílého jogurtu. Množství přidejte podle vaší chuti a podle ní i případně dokořeňte. Hotový Coleslaw pak nechte určitě pár hodin odležet, aby salát zkřehl a zároveň se spojily chutě. Jak jsme uváděli, nejchutnější je druhý až třetí den po jeho přípravě, ale i čerstvý má něco do sebe.
Nechte si chutnat.