Minule u vás vzbudil pozitivní ohlas recept na guláš ze sojových kostek. Dnes proto pro vás máme tip na recept, který využijete nejlépe s celozrnnými těstovinami nebo špagetami. A opět ze sóji, opět velice chutný, že téměř nepoznáte rozdíl oproti původnímu masovému receptu.
Co potřebujeme?
Půl balení sojového granulátu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- Rajský protlak (my použili půl balení protlaku v papírové krabičce, tedy cca 125 gramů)
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Sušené oregano
- Cukr
Jak na to?
V hrnci přivedeme cca 1,5 litru vody s kostkou bujónu k varu. Vsypeme sojový granulát a za občasného míchání vaříme cca 10-15 minut. Poté granulát scedíme a lehce z něj vymačkáme vodu.
Cibulku nasekáme na kostičky (ideálně menší), česnek na tenší plátky, které přepůlíme. Na oleji je pak spolu orestujeme. Přidáme k nim sojový granulát, rajčata a protlak. Poté už jen dochutíme oregánem (případně i bazalkou) a necháme cca 10 minut povařit na mírném plameni. Pravidelně mícháme.
Na závěr dochutíme podle své chuti solí, pepřem a špetkou cukru.
Hotovo, můžeme podávat.
Nám sojová boloňská omáčka chutnala nejvíce spolu s celozrnnými špagetami - prostě stará dobrá klasika.
Dobrou chuť!