Co potřebujeme?
- Sojové kostky
- Vodu
- Koření (my použili 2 kostky hovězího bujónu bez glutamátu)
- Cibuli
- Olej
- Pepř
- Sůl
- Worčestr
- Sladkou papriku
- Chilli papričku nebo Tabasco, aby byl guláš ostřejší
- Celozrnný toastový chléb na zahuštění (cca 5 krajíců)
Jak na to?
V hrnci uvařte cca 1,5 litru vody s bujónem. Do vroucí vody nasypte sojové kostky a na mírném plameni povařte cca 15 minut. Hrnec
Cibuli si nakrájejte na kostičky a nechte na pánvičce zesklovatět. Přidejte ji do hrnce se sojovými kostkami a guláš dokořeňte podle své chuti - my jsme použili worčestr, sůl, pepř, papriku a chilli papričku. Z krajíců toastového chleba vydlabejte prostředek (kromě kůrky) a rozdrobte ho do hrnce, aby se guláš trochu zahustil.
Vše nechte povařit dalších cca 10 minut na mírném plameni. Díky cibulce se guláš zahustí a navíc se část vody vyvaří. Před koncem sojový guláš doporučujeme ještě jednou ochutnat a doladit chuť podle sebe.
Hotovo, nechte vychladnout a můžete podávat.
Dobrou chuť!