Co potřebujeme?
- Odměrku, třeba v podobě hrnku
- Hrnec na vaření
- Rýži
- Vodu
- Sůl
- Případně koření nebo kapku oleje na dochucení rýže
Jak na přípravu rýže
Ať budete připravovat jakékoliv množství rýže, držte se vždy základního pravidla. To zní: na jednu odměrku rýže dvě odměrky vody.
Do hrnce tak nasypte (třeba) hrnek rýže a přidejte dva hrnky vody. Lehce osolte, dokořeňte podle sebe a dejte vařit. Hrnec zakryjte pokličkou. Občas jemně promíchejte a na mírném plameni vařte do chvíle, kdy se voda téměř vypaří a rýže bude mít "kašovitou" konzistenci.
Pak odeberte hrnec ze sporáku a nechte rýži v hrnci zakrytém pokličkou dojít. Budete k tomu potřebovat cca 10 - 15 minut.
Máte hotovo! Takto připravenou rýži můžete podávat jako vynikající přílohu.
Dobrou chuť!
Článek publikován 10.1.2014, aktualizován 5.10.2019