Navíc česnek samotný je známý jako přírodní antibiotikum. Když si ho dopřejete v podobě silné polévky, zahřejete se a zároveň uděláte něco pro své zdraví.
Co potřebujeme?
Na polévku
- 4 brambory
- sůl
- pepř
- 50 g kachního nebo husího sádla
- 2 krajíce chleba
- majoránka
- 10 stroužků česneku
Do talíře
- sýr (eidam, gouda,...)
- šunku
Jak na to?
Brambory si nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme sádlo. Doporučujeme investovat peníze do pravého kachního nebo husího sádla, to bývé dostatečně silné a chutné - pro česnečku ideální.
Na sádle osmažíme bramborové kostičky - promícháme tak, aby se osmažily ze všech stran, ale ne tolik, aby se rozpadly. Posolíme a zalijeme cca litrem horké vody. Vaříme do změknutí. Těsně před koncem přidáme majoránku, prolisujeme česnek a dosolíme, dopepříme podle chuti. Vypneme plamen a necháme dojít.
Mezitím na pánvičce a sádle osmahneme na kostičky nakrájený chléb.
Do talíře podle chutí nakrájíme na kostičky sýr a šunku. Pokud chceme polévku ještě ostřejší, můžeme prolisovat do talíře i stroužek česneku.
Takto připravený talíř zalijeme horkou polévkou a navrch nasypeme kostičky chleba. Silná a vynikající česnečka nám po Silvestrovských oslavách okamžitě pomůže "vzmužit" se a díky šunce a sýru dodáme tělu i potřebné bílkoviny.
Dobrou chuť.