Přemýšleli jste nad tím, jak letos udělat kapra - jestli tradičně smažit v trojobalu nebo zkusit nějakou odlehčenou verzi přípravy této tradiční štědrovečerní ryby?
Dáme vám tip, jak kapra připravit bez smažení a přitom velice chutně.
Co potřebujeme?
- kapr bez hlavy
- 75 g máslo
- koriandr
- drcený kmín
- sůl
- citrónová šťáva
Jak na to?
Kapra očistíme od šupin a rozpůlíme na dvě poloviny. Kůži nařízneme na boku na několika místech. Kapra z obou stran osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pak posypeme koriandrem a drceným kmínem.
Do pekáče položíme plátky másla, na ně klademe kapra. Podlijeme trochou vody (případně rybí polévky) a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů.
Během pečení průběžné maso přeléváme šťávou.
Jakmile je kapr upečený, rozdělíme na porce a můžeme podávat. Velice dobré je po upečení kapra zakápnout pár kapkami citrónové šťávy.
Dobrou chuť!
Tip pro vás: vyzkoušejte i další naše recepty.