Poslední víkend před Vánoci je ideální na nákup ingrediencí na bramborový salát. Letos ho připravte dietněji, za to ale stejně chutně jako v minulých letech. Kromě sterilovaného hrášku použijete jen čerstvou zeleninu, a tedy uděláte pro zdraví sebe i rodiny maximum.
Co potřebujeme?
- 1 kg brambory
- 400 g mrkev
- 300 g celer
- 300 g petržel
- 250 g sterilovaný hrášek
- 4 sterilované okurky
- 1 větší pórek
- 100 ml jablečný ocet
- sůl
- pepř
- bílý jogurt
- hořčice
Jak na to?
Brambory opláchneme ve vodě, ale neloupeme. Uvaříme je ve slupce.
Mrkev, celer a petržel očistíme. Dáme vařit do osolené vody s jablečným octem. Díky tomu zelenina dostane nakyslejší příchuť, která by v bramborovém salátu neměla chybět.
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak uvařenou zeleninu necháme vychladnout a společně se sterilovanými okurkami nakrájíme na kostičky. Smícháme dohromady a přidáme sterilovaný hrášek. Na závěr už jen dochutíme solí, případně pepřem a podle chuti přidáme jogurt a hořčici.
Takto připravený dietní bramborový salát necháme odležet do druhého dne, aby se jeho chuť správně rozležela.
Jak připravujete bramborový salát letos vy? Pište do komentářů.
Vyzkoušejte i další naše dietní recepty!