Domácí čokoláda - recept, kterým si osladíte nejen Vánoce

Zajít do obchodu a koupit si čokoládu, to umí dnes opravdu každý. Přivítat návštěvu doma vyrobenou čokoládou, to ale dělá málokdo. Přitom vyrobit a dochutit čokoládu podle své chuti je jednoduché.

My vám přinášíme snadný a přitom chutný recept na domácí čokoládu. Bez přidávání cukru nebo ztuženého tuku! Stojí za vyzkoušení!


Co potřebujeme?

  • 1 hrnek kakaového másla (případně kokosového oleje)
  • 1 hrnek kakaového prášku
  • 1/2 hrnku medu
  • příchuť: např. vanilkový extrakt, strouhaný kokos, sušené maliny, plátky mandlí, sušené mléko... (podle své chuti)

Jak na to?

Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo. Jakmile je rozpuštěné, přimícháme med, kakaový prášek a nakonec, jakmile je prášek dobře rozmíchaný, přidáme i příchuť podle sebe.

Takto připravenou čokoládu vlijeme do formy nebo podle fantazie do různých formiček a necháme vyhchladnout. Je dobré s formičkami trochu poklepat, aby se z čokolády dostaly bubliny. Při pokojové teplotě čokoláda ztuhne za několik hodin - proces samozřejmě můžeme urychlit tím, že formy s čokoládou vložíme do lednice.

Nezapomeňte, že takto připravená čokoláda je mnohem zdravější než přeslazená kupovaná - navíc kakaový prášek je silný antioxidant a v této podobě pomůže mnohem lépe chránit váš organismus.

Nechte si chutnat!


Vyzkoušejte i naše další zdravé recepty.