Medové perníčky - recept na výborné vánoční cukroví

Perníčky jako vánoční cukroví zná téměř každý. Právě vánoce máme totiž nejčastěji spojeny s jejich vůní a chutí. A právě proto, že jsou tak hodně rozšířené a oblíbené, existuje mnoho receptů, jak je připravit.

My pro vás máme recept na medové perníčky, ke kterým nebudete potřebovat žádný cukr. A navíc si na nich skvěle pochutnáte díky doma připravenému perníkovému koření.


Co potřebujeme?

  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 prášek na pečení nebo 1 lžička jedlé sody
  • 5 lžic mléka
  • 50 g tuku
  • 400 g hladké mouky
  • 8 lžic medu
  • 1 lžíce domácího perníkového koření

Jak na to?

Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, med, a mléko. Do mísy zatím připravíme mouku, prášek do pečiva (nebo sodu), perníkové koření, vejce a žloutek.

Rozehřátý tuk s medem a mlékem vlijeme do mísy a vypracujeme krásně vláčné těsto. Z něj pak vyválíme plát a formičkami vykrajujeme tvary - ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Hotovo. Perníčky po vychladnutí dozdobíme nebo sníme klidně tak, jak jsou. 


Tyto vánoční recepty vám také chutnají: