Perníčky jako vánoční cukroví zná téměř každý. Právě vánoce máme totiž nejčastěji spojeny s jejich vůní a chutí. A právě proto, že jsou tak hodně rozšířené a oblíbené, existuje mnoho receptů, jak je připravit.
My pro vás máme recept na medové perníčky, ke kterým nebudete potřebovat žádný cukr. A navíc si na nich skvěle pochutnáte díky doma připravenému perníkovému koření.
Co potřebujeme?
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 prášek na pečení nebo 1 lžička jedlé sody
- 5 lžic mléka
- 50 g tuku
- 400 g hladké mouky
- 8 lžic medu
- 1 lžíce domácího perníkového koření
Jak na to?
Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, med, a mléko. Do mísy zatím připravíme mouku, prášek do pečiva (nebo sodu), perníkové koření, vejce a žloutek.
Rozehřátý tuk s medem a mlékem vlijeme do mísy a vypracujeme krásně vláčné těsto. Z něj pak vyválíme plát a formičkami vykrajujeme tvary - ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Hotovo. Perníčky po vychladnutí dozdobíme nebo sníme klidně tak, jak jsou.