Co k Vánocům a adventnímu období neodmyslitelně patří? Rozhodně vůně a chuť tradičního perníku. Vždyť právě vánoční perníčky jsou oblíbeným a tradičním cukrovím, které zná snad každý.
Abyste nemuseli dávat peníze za koření, které pak použijete jen jednou v roce, můžete si snadno perníkové koření namíchat doma sami. Víme a poradíme, jak.
Najdete spoustu různých receptů z různých koření a v různím poměru. My vycházíme z našeho osvědčeného "receptu" na perník, ve kterém jsme se dozvěděli, že na nejlepší perníkové koření potřebujeme tuto směs:
- 7 dkg skořice
- 3,5 dkg hřebíčku
- 7 dkg nového koření
- 1 dkg muškátového oříšku
- 1 dkg pomerančové kůry
- 1 dkg citrónové kůry
- 1,5 dkg vanilky
- 1 dkg anýzu
- 1 dkg fenyklu
- 1 dkg badyánu
Pátrali a zkoušeli jsme jich více. Žádná ale perníku nedodala tu správnou kořeněnou chuť a vůni, jako když jsme do ní přidali i trochu citrónové a pomerančové kůry. Bez nich chutnal perník prostě nevýrazně.
Schválně, z jaké směsi připravujete perníkové koření vy? Piště do komentářů.