Domácí perníkové koření - jednoduchá příprava na Vánoce

Co k Vánocům a adventnímu období neodmyslitelně patří? Rozhodně vůně a chuť tradičního perníku. Vždyť právě vánoční perníčky jsou oblíbeným a tradičním cukrovím, které zná snad každý.

Abyste nemuseli dávat peníze za koření, které pak použijete jen jednou v roce, můžete si snadno perníkové koření namíchat doma sami. Víme a poradíme, jak.


Najdete spoustu různých receptů z různých koření a v různím poměru. My vycházíme z našeho osvědčeného "receptu" na perník, ve kterém jsme se dozvěděli, že na nejlepší perníkové koření potřebujeme tuto směs:

  • 7 dkg skořice
  • 3,5 dkg hřebíčku
  • 7 dkg nového koření
  • 1 dkg muškátového oříšku
  • 1 dkg pomerančové kůry
  • 1 dkg citrónové kůry
  • 1,5 dkg vanilky
  • 1 dkg anýzu
  • 1 dkg fenyklu
  • 1 dkg badyánu

Pátrali a zkoušeli jsme jich více. Žádná ale perníku nedodala tu správnou kořeněnou chuť a vůni, jako když jsme do ní přidali i trochu citrónové a pomerančové kůry. Bez nich chutnal perník prostě nevýrazně.

Schválně, z jaké směsi připravujete perníkové koření vy? Piště do komentářů.