Recept na vánoční cukroví - oříškovomandlové kuličky obalované v domácí čokoládě

Netradičním vánočním cukrovím letos překvapíte všechny - všichni ho totiž budou chtít ochutnat. A to zejména, když uvidí, že je obalované v čokoládě.

Udělejte proto letos vánoční cukroví trochu jinak. Vyzkoušíte novinku, odlišíte se a budete na takovou pochoutku vzpomínat ještě dlouho. Navíc takový recept připravíte doma velice snadno.


Co potřebujeme?

Na náplň:

  • 1 a půl hrnku na jemno nasekaných lískových oříšků
  • půl hrnku na jemno nasekaných mandlí
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • třetinu hrnku javorového sirupu (nebo 3 polévkové lžíce medu)
  • čtvrt hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • čtvrt hrnku kakaového prášku

Na čokoládovou krustu:

  • čokoládu na vaření
  • kokosový olej

Jak na to?

Všechny přísady na náplň smíchejte dohromady v míse a pořádně promíchejte. Z těsta pak uválejte malé kuličky a nechte je v lednici alespoň hodinu vychladnout.

Než takto připravenou oříškovomandlovou náplň vyndáte, je na čase připravit čokoládu na krustu. Nechte rozpustit čokoládu s kokosovým olejem a promíchejte.

V rozpuštěné čokoládě pak už jen namočte ze všech stran oříškovomandlové kuličky a nechte na nich čokoládu ztuhnout - ideálně v lednici nebo mrazáku.

Hotovo, vánoční cukroví je i bez pečení připraveno! Oříškovomandlové kuličky jsou tak dobré, že první várka vám moc dlouho určitě nevydrží. Nechte si chutnat.


Tip pro vás:

Vyzkoušejte i další naše recepty - ať už vánoční nebo klasické.