Netradičním vánočním cukrovím letos překvapíte všechny - všichni ho totiž budou chtít ochutnat. A to zejména, když uvidí, že je obalované v čokoládě.
Udělejte proto letos vánoční cukroví trochu jinak. Vyzkoušíte novinku, odlišíte se a budete na takovou pochoutku vzpomínat ještě dlouho. Navíc takový recept připravíte doma velice snadno.
Co potřebujeme?
Na náplň:
- 1 a půl hrnku na jemno nasekaných lískových oříšků
- půl hrnku na jemno nasekaných mandlí
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- třetinu hrnku javorového sirupu (nebo 3 polévkové lžíce medu)
- čtvrt hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- čtvrt hrnku kakaového prášku
Na čokoládovou krustu:
- čokoládu na vaření
- kokosový olej
Jak na to?
Všechny přísady na náplň smíchejte dohromady v míse a pořádně promíchejte. Z těsta pak uválejte malé kuličky a nechte je v lednici alespoň hodinu vychladnout.
Než takto připravenou oříškovomandlovou náplň vyndáte, je na čase připravit čokoládu na krustu. Nechte rozpustit čokoládu s kokosovým olejem a promíchejte.
V rozpuštěné čokoládě pak už jen namočte ze všech stran oříškovomandlové kuličky a nechte na nich čokoládu ztuhnout - ideálně v lednici nebo mrazáku.
Hotovo, vánoční cukroví je i bez pečení připraveno! Oříškovomandlové kuličky jsou tak dobré, že první várka vám moc dlouho určitě nevydrží. Nechte si chutnat.
Tip pro vás:
Vyzkoušejte i další naše recepty - ať už vánoční nebo klasické.