Co budeme potřebovat?
- 3 střední brambory
- 2 hrsti listového špenátu
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- čerstvý pepř
Jak na to?
Brambory opláchněte a dejte vařit i se slupkou. Výhoda vaření ve slupce je, že si brambora zachová daleko víc ze své chuti, ale i živin.
Nevařte je úplně, ještě trošku dojdou. Ale i tak brambory ihned po uvaření dejte do studené vody, abyste proces vaření zastavili co nejdříve. Nyní je čas brambory oloupat a nakrájet na plátky.
Na pánev dejte trošku olivového oleje a na jemno nasekanou šalotku. Nechejte zpěnit a přidejte listy špenátu. Zároveň přidejte prolisovaný stroužek česneku. Jakmile listy změknou vyndejte je z pánve a vsypte brambory. Osmažte je ze všech stran, osolte opepřete a vmíchejte špenátové listy.
Nezbývá než servírovat. Vyzkoušet je můžete třeba s vepřovou panenkou s tymiánem a česnekem. Dobrou chuť.