Zelenina zapečená s medovohořčičnou omáčkou

Dnešní recept vypadá na první pohled jako vegetariánský. My jsme ale "na vlastní chuť" otestovali, že zelenina zapečená s medem a hořčicí je tak luxusní, že po ochutnání změníte názor na vegetariánskou stravu.

Myslíte si stále, že přeháníme? Skočte do obchodu pro zeleninu podle našeho receptu a ochutnejte sami.


Co potřebujeme?

  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • brambory
  • česnek
  • med
  • hořčice
  • olej

Jak na to?

Úplně jednoduše. Očistěte a nakrájejte si zeleninu na přibližně stejně velké kusy. Jenom stroužky česneku zbavte pouze svrchní suché slupky.

V misce pořádně smíchejte med s hořčicí v poměru 1 polévková lžíce medu = 2 čajové lžičky celozrnné hořčice. Množství je na vaší chuti - někdo má rád více "omáčky", jiný zase upřednostní chuť zeleniny.

Zeleninu vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Zakápněte olejem a potřete směsí hořčice s medem. 

Takto "okořeněnou" zeleninu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně půl hodiny. Jakmile zelenina začne hnědnout, je hotovo.

Zeleninu zapečenou s medovohořčičnou omáčkou můžete vychutnat klidně jen tak, ale je výborná i jako příloha k masu.

Dobrou chuť!


Tip pro Vás: vyzkoušejte i další naše recepty.