Recept na dokonalý domácí roastbeef

Poté, co ochutnáte doma připravený roastbeef podle našeho dnešního receptu, už nebudete chtít jiný. Žádný předražený "delikatesní" roastbeef z restaurace se chutí nevyrovná tomu, který si připravíte sami doma z čerstvého hovězího masa. Samotné nás překvapilo, jak chutný je a hlavně, jak snadno se připravuje. 


Co potřebujeme?

  • Hovězí kýtu nebo pečeni
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Olej

Jak na to?

Hovězí maso vcelku - tak, jak ho koupíte - ze všech stran pořádně nasolte, napepřete a okořeňte. My jsme zvolili tymián, který dodal masu vynikající chuť. Vůbec se nebojte dát koření ve větší míře - dáváte ho přeci pouze na povrch masa.

Rozpalte olej a maso na něm ze všech stran nechte "zatáhnout".

Takto připravené ho položte na pekáč a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Maso pečte cca půl hodiny. Při pečení pustí šťávu (mimochodem, ta je pak výborná třeba na brambory).

Po půlhodině prudkého pečení stáhněte teplotu na 50 stupňů - troubu NEOTVÍREJTE! Pečte další 2 hodiny.

Pečení sice trvá déle, ale rozhodně se vyplatí nechat maso takto dokonale připravit. Po dvou hodinách pečení na 50 stupňů maso zabalte pečlivě do alobalu a vraťte do vypnuté trouby. Nechte ho ještě asi hodinu "dojít".

Roastbeef pak už jen stačí nakrájet na plátky a vychutnat si třeba s vynikající domácí tatarkou nebo klidně jen tak.

Dobrou chuť!


Nezapomeňte vyzkoušet i naše další recepty.