Recept na nejlepší kysané zelí se slaninou

Máte rádi vitamíny? A máte rádi maso? Ať jedno nebo druhé, u dnešního našeho receptu si přijdete na své. Díky němu do sebe dostanete dávku vitamínů, ale zároveň si pochutnáte na mase v jeho nejlepší podobě. 

Divíte se, že máme na nejfit.cz recept, ve kterém figuruje slanina? Nemusíte. Živočišný tuk je podle vědců tělu prospěšnější než rostlinný např. v podobě margarínu. Samozřejmě o prospěšnosti hovoříme pouze pokud se konzumuje v rozumné míře a ke stravě máte adekvátní množství pohybu.


Co potřebujeme?

  • Kysané zelí
  • Anglická slanina
  • Cibule
  • Olej

Jak na to?

Z kysaného zelí necháme odkapat vodu a nakrájíme si ho na drobnější kusy. Stejně tak si připravíme na drobno slaninu a cibuli.

Ve větším hrnci na troše oleje slaninu opražíme, až nám pustí šťávu. Poté opražené kousky slaniny vyndáme a na puštěné šťávě osmažíme cibulku. Jakmile začne hnědnout, přidáme zelí a dusíme za občasného míchání cca 10 minut. Na závěr smícháme s kousky slaniny a necháme chvíli odstát.

Máme tak výbornou chutnou vitamínovou bombu, která se obzvlášť během podzimu a zimy hodí jako přírodní zdroj vitamínu C.

Dobrou chuť!