Máte rádi vitamíny? A máte rádi maso? Ať jedno nebo druhé, u dnešního našeho receptu si přijdete na své. Díky němu do sebe dostanete dávku vitamínů, ale zároveň si pochutnáte na mase v jeho nejlepší podobě.
Divíte se, že máme na nejfit.cz recept, ve kterém figuruje slanina? Nemusíte. Živočišný tuk je podle vědců tělu prospěšnější než rostlinný např. v podobě margarínu. Samozřejmě o prospěšnosti hovoříme pouze pokud se konzumuje v rozumné míře a ke stravě máte adekvátní množství pohybu.
Co potřebujeme?
- Kysané zelí
- Anglická slanina
- Cibule
- Olej
Jak na to?
Z kysaného zelí necháme odkapat vodu a nakrájíme si ho na drobnější kusy. Stejně tak si připravíme na drobno slaninu a cibuli.
Ve větším hrnci na troše oleje slaninu opražíme, až nám pustí šťávu. Poté opražené kousky slaniny vyndáme a na puštěné šťávě osmažíme cibulku. Jakmile začne hnědnout, přidáme zelí a dusíme za občasného míchání cca 10 minut. Na závěr smícháme s kousky slaniny a necháme chvíli odstát.
Máme tak výbornou chutnou vitamínovou bombu, která se obzvlášť během podzimu a zimy hodí jako přírodní zdroj vitamínu C.
Dobrou chuť!