Tatarák z lososa se v českých restauracích servíruje jako luxusní předkrm za obvykle vyšší cenu. Často vám ho přinesou již namíchaný a vy tak nemáte možnost si ho upravit podle vlastní chuti jako klasický tatarák.
Už jen proto si ho připravte doma. Bude přesně podle vaší chuti a o hodně levnější než v restauraci. Losos je navíc plný zdravých tuků, tak touto pochoutkou uděláte něco i pro své zdraví.
Co potřebujeme?
- Losos
- Cibule, ideálně šalotka nebo červená cibule
- Sůl
- Kopr
Podle chuti:
- Červená paprika
- Worchester
- Kapary
- Francouzská (celozrnná) hořčice
- Kečup
- Citrón
Jak na to?
Správný postup přípravy tataráku z lososa je následující: ostrým nožem se seškrábe maso lososa v jednom směru. Do něj se poté přidá na hodně jemno nasekaná šalotka, kopr a sůl, zakápne se citrónem a tatarák z lososa je hotov.
Mnohem lepší je ale připravit si tatarák z lososa po svém podle toho, co máte vy nejradši. Základ doporučujeme ponechat stejný - bez lososa by to prostě nebylo ono. Můžete si ale usnadnit škrábání masa a krájení cibule. Pokud máte kuchyňský robot, nemusíte toto vůbec řešit a jemnou práci udělá právě robot za vás.
Maso s cibulí pak už zbývá dochutit podle svého - naše osvědčené ingredience najdete výše, ale je opravdu jen na vás, jak váš tatarák z lososa bude chutnat. Nenechte se proto svázat jedním doporučeným receptem, i když je označován jako "zaručeně pravý". Vždy - a to se netýká jen tataráku z lososa - je totiž opravdu jen na vás, jak bude vypadat výsledek.
Nechte si chutnat.