Ruku na srdce, ochutnali jste už pravý doma připravený hamburger - tedy takový, který je připravený z poctivého libového hovězího masa a dokořeněný podle vaší chuti bez tuku a chemie? Pokud ještě ne, pak neváhejte a skočte ještě dnes k řezníkovi, protože domácí hamburger se s tím z fastfoodu nedá srovnávat.
Samozřejmě ideální je, pokud máte domácí gril. Ale i bez něj a bez tuku se dá připravit hamburger na rozpálené pánvi. Dost ale o přípravě, jdeme rovnou na recept.
Co potřebujeme?
Na hamburger:
- Libové hovězí maso - na jednu osobu počítejte 200g syrového masa, nechte si ho namlít přímo u řezníka, pokud nemáte doma mlýnek
- Pepř (ideálně čerstvě mletý)
- Sůl
- Celozrnnou francouzskou hořčici
- Cibuli
- Worčestrovou omáčku
Na přílohu (podle vaší chuti):
- celozrnnou housku
- sterilovanou okurku
- rajče
- cibulku
- domácí tatarku
Jak na to?
Příprava je naprosto jednoduchá a nezabere víc než 10 minut. Domácí hamburger si tak můžete vychutnat už za dvacet minut od začátku přípravy a to je na rychlý dietní oběd naprosto ideální.
Mleté hovězí maso vložte do větší mísy. Osolte a opepřete ho a přimíchejte lžičku hořčice, na opravdu velmi drobné kousky nakrájenou cibulku a zakápněte worčestrem. Vše rukou pořádně prohněťte a na chvíli odložte.
Připravte si zatím přílohy - tedy to, co máte rádi. Jestli nemůžete zapomenout na fastfoodový hamburger, jednoduše nakrájejte sterilovanou okurku a rajče na plátky a cibulku na drobno. Jako omáčku doporučujeme domácí tatarku podle našeho receptu.
Rozpalte pánev nebo gril. Z masa vytvořte bochánky a grilujte z každé strany přibližně 3 - 5 minut. Olej ani tuk na pánev nemusíte používat - maso pustí svou "šťávu" a o to chutnější hamburger bude.
Pak už stačí jen maso z pánve vložit do housky a přidat přílohy a omáčku podle chuti. Pokud neradi pečivo, můžete si domácí hamburger vychutnávat jen tak se zeleninou.
Nechte si chutnat!